Billån uden sikkerhed

Det er de færreste, der har råd til at købe en ny bil kontant, og derfor følger der typisk et billån med. Der er flere muligheder for at tage et billån; du kan låne i banken, gennem bilforhandleren eller via et online forbrugslån. Vil du gerne undgå, at en bank eller låne-udbyder får pant i bilen,skal du vælge et billån uden sikkerhed.

Billån uden pant

Vælger du at låne til din nye bil hos din egen bank eller via den låne-udbyder, bilforhandleren samarbejder med, vil du typisk opleve, at billånet kun kan godkendes, såfremt du indvilliger i at lade banken få pant i bilen. Det betyder i kortetræk, at hvis du pludselig ikke har mulighed for at betale af på dit lån, overtager banken din bil. Banken kan derved sælge bilen og inkassere dele af eller hele det skyldige lånebeløb. Vil du gerneundgå, at din bil kan blive taget fra dig, skal du vælge et onlineforbrugslån uden sikkerhed.

Du bestemmer beløbet

Når du låner penge online via et forbrugslån eller et kviklån er fællesnævneren, at du selv bestemmer beløbet, og at du selv bestemmer, hvad pengene bruges på. Finder du en bil til 150.000 kr., kan du sagtens tillade dig at låne 170.000 eller 200.000 kr., så der både er til forsikring og ejerafgift, eller måske til en ny opvaskemaskine eller lidt forkælelse i hverdagen.

  • Vælg selv beløb
  • Vælg selv låneperiode og afbetalingsrater
  • Bestem selv, hvad pengene skal bruges til

Fordele ved online lån

Din bankmand skal vide, hvorfor du vil låne penge, og han skal have én eller anden sikkerhed i, at det lånte beløb kommer retur til banken. Ved et online lån behøver du ikke at sidde med røde ører og forsvare dig selv, når du vil låne penge. Du skal ikke tale med nogen fysisk; det hele foregår online, og der er ikke nogen, der er interesserede i, hvad du skal bruge pengene til. At, du ikke behøver at redegøre for brugen af de lånte penge, kaldes også et lån uden dokumentation.

Billån uden sikkerhed behøver ikke at være dyrere

De fleste tror, at det er væsentligt billigere at låne til en bil med sikkerhed. Det er korrekt, at renten i langt de største tilfælde vil være lavere ved et låne penge med sikkerhed, men til gengæld betaler du tinglysningsafgift til staten, hvilket er et forholdsvist højt engangsbeløb. Ved at låne uden sikkerhed – og dermed uden at låneudbyderen har pant i bilen – slipper du for den høje tinglysningsafgift, og dermed behøver det ikke at være dyrere at låne til bilen via et online forbrugslån.

Lån penge til en brugt bil

De fleste banker tilbyder udelukkende billån til fabriksnye biler. Er økonomien stram, er det ikke nødvendigvis den bedste løsning at tage et stort lån med høje månedlige afbetalinger til en ny bil. I de tilfælde kan det oftest bedst betale sig at tage et online forbrugslån uden sikkerhed og købe en brugt bil, der bedre passer ind i økonomien.

Skriv en kommentar