Vil du gerne slippe for at sidde skoleret foran din bankrådgiver, kan du i stedet vælge at låne penge uden sikkerhed online. Der er mange fordele ved online forbrugslån, udover at du ikke fysisk skal bede om lånet; der er ikke nogen, der skal have pant i dine ting, og du skal ikke dokumentere, hvad pengene skal bruges til.

Guide til lån uden sikkerhed

Det kan være svært at gennemskue de mange online lån. Hvilket lån er bedst og billigst? Først og fremmest afhænger det af, hvor mange penge du gerne vil låne, og hvor mange penge du efterfølgende har mulighed for at afbetale månedligt.

  • Hvor meget vil du gerne låne?
  • Hvor meget har du mulighed for at afbetale om måneden?
  • Hvor lang en løbetid må lånet have?

Kig på lånets ÅOP

De fleste vil gerne have det billigste lån. Det får du ved at sammenligne frem for at vælge det første og bedste lån, du støder på. Alle typer af lån skal have opgivet ÅOP (årlige omkostninger i procent). Det gør det nemt at sammenligne, da ÅOP tager højde for alle udgifter. Sammenligner du lån af samme størrelse med samme låneperiode, kan du trygt vælge det lån med den lavest ÅOP, da det samlet set er det billigste. Indimellem kan det dog betale sig at betale lidt mere for et lån, der passer bedre i forhold til lånebeløbets størrelse, mulighed for afbetaling eller behandlingstid.

Det er billigere at låne mere

De forskellige låneudbydere tilbyder lån af forskellige størrelser. Nogle har specialiseret sig i mindre kviklån af maks. 5.000 kr., mens andre tilbyder forbrugslån op til 300.000. Typisk er det de mindste lån, der er dyrest, og de skal også betales af over kortest tid. I og med der også typisk er et oprettelsesgebyr for et lån, kan det oftest betale sig at tage ét større forbrugslån end at tage flere små kviklån. Det er godt at have i tankerne, hvis du alligevel overvejer at låne til at køb af flere forskellige ting.

Gratis lån uden sikkerhed

Du kan finde gratis lån online, hvis du kun skal låne 1.000 eller 2.000 kr., og hvis du kan betale dem tilbage inden for en måned eller to. Det er typisk et tilbud til nye kunder, der giver dig muligheden for at afprøve netop dén låneudbyder. Står du og mangler en smule penge her og nu, og har du lidt ekstra penge i næste måned, er det en fin løsning.

Hvad betyder ”lån uden sikkerhed”?

I låneverdenen er der mange termer at have styr på. Hvis du overvejer at låne penge, er du sikkert stødt på udtrykket ”lån uden sikkerhed”, men det kan være svært at gennemskue, hvad det egentlig betyder, og om det er en fordel for dig.

At låne uden sikkerhed skal opstilles imod at låne med sikkerhed, som er tilfældet i banken. Skal du låne penge til et hus, en bil eller noget andet, vil banken typisk forlange en sikkerhed for at få deres penge igen. Det gør de ved at tage pant i hus eller bil. Står du pludselig i en situation, hvor du ikke kan afbetale på dit lån, har banken med sin pant ret til at overtage og sælge huset eller bilen for at inkassere det skyldige beløb.