Få råd til vinterferien – Lån penge uden sikkerhed

Det er efterhånden ret koldt udenfor i det danske land; vinteren er over os, og det betyder lave temperaturer og få lyse timer. For at komme igennem den kolde og mørke tid har de fleste brug for noget at se frem til: ferie.

Skiferie eller solferie?

Du skal ikke fortvivle, hvis der er tomt på kistebunden, for du behøver ikke længere have en opsparing for at tage på ferie. Det er blevet helt almindeligt at låne penge til det. Uanset, om du er til skiferie eller solferie, kan du tage et online forbrugslån til at finansiere ferien. Efterfølgende kan du betale ferien af i små rater i takt med, at solen kommer tilbage, og du har mere energi på livskontoen.

Billige lån

Det behøver hverken at være dyrt eller risikabelt at låne penge til ferien. I dag er der rigtig mange låneudbydere på markedet, og det er en fordel for dig. Det betyder nemlig, at låneudbyderne bekriger hinanden prismæssigt for at tiltrække kunder, og online forbrugslån er derfor billigere end nogensinde.

Sådan finder du det billigste lån

Når du skal sammenligne lånene, er det vigtigt, at du medtænker alle lånets udgifter. Låneudbyderne kalder typisk udgifterne noget forskelligt, men overordnet set er der tale om renter og gebyrer. Det kan være svært at sammenligne priserne på lån, når ikke udgifterne er sammenlignelige. Derfor er det påkrævet, at der skal anføres ÅOP på alle lån. ÅOP er lånets årlige omkostninger i procent. I den procentsats er medregnet alle udgifter, og det er derfor en sammenlignelig størrelse. Jo lavere ÅOP, des billigere lån.

  • Sammenlign lån af samme størrelse
  • Sammenlign lån med samme løbetid
  • Vælg det lån med den laveste ÅOP

Hvad har du råd til?

Overvejer du at tage et lån til at finansiere ferien eller noget helt andet, der kan forsøde tilværelsen, er det vigtigt, at du tænker over, hvad du har råd til at afbetale. Du kan finde nogle fornuftige og billige forbrugslån online, men prisen stiger, hvis du ikke overholder din afbetalingsaftale. De fleste låneudbydere har nemlig betingelser, der sikrer dem, at de frit kan tillægge ekstra renter eller gebyrer til lånet, hvis det misligholdes. Dermed kan vinterferien pludselig blive meget dyrere end forventet. Vær realistisk fra starten og tag et lån i en størrelse, hvor du er sikker på at have råd til at overholde afbetalingerne efterfølgende.

En ferie er en god investering

Selvfølgelig er materielle glæder også gode, men ferier og andre oplevelser, der bliver til minder, er noget af det mest fornuftige, du kan låne penge til. I hvert fald hvis du ser på det ud fra et livskvalitetsmæssigt syn. At koble af fra hverdagens stress og jag og at bruge tid på at slappe af og nyde dem, du holder af, er noget, der giver ekstra overskud og energi i hverdagen. Derfor er det slet ikke så tosset at låne penge til netop en ferie.

Skriv en kommentar